Variaattori, ohjeita sivulla 1 (TRA ja Formula/RER/TEAM kakkonen)

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä make72, 4/3/06.

 1. JusuN

  JusuN Well-Known Member

  Kyseessä lynx enduro 600, 2003. Vehkeessä rer-vari. Voiko tommonen linja pitää paikkansa? Kahlasin netistä mitat, x=37mm; y=x-y=1,5mm. Raudan mitat olivat myös esillä 9,5 mm x 9,5 mm.

  Suoritin linjauksen 10 mm x 10 mm neliöraudalla. rauta puristuksiin varin väliin ja mittailin tönärillä kytkimen takaa raudan ulompaan reunaan (kytkimen liikkuvan lautasen puolelle).

  Mitat sain lopulta x=37,5mm ja y=inan alta 39mm eli ennakko vähän alta 1,5mm.
  Toisaalla mittoja löyty x=35,5mm mutta se vain huonontaisi tilannetta entisestään tolla mittaustavalla.
   

  Lisätyt liitteet:

 2. JusuN

  JusuN Well-Known Member

  ITSELLENI VASTATEN. PULTTASIN VIELÄ KONEEN IRTI JA LIIKUTIN SEN SILLAIN, ETTÄ REMMI OLI SUORASSA. MITTAILIN RAUDAN KANSSA JA TAJUSIN, ETTÄ MITTASIN ENSIN VÄÄRÄÄSTÄ KOHDASTA. MITTASIN KYTKIMEN TAKAA JA PÄÄTELMÄ OLI SE, ETTÄ MITTA OTETAAN KYTKIMEN TAKALAUTASEEN SORVATUSTA PINNASTA, EROA NOIN 10MM. LOPULTA SAMOILLA MITOILLA REMMILINJA TULI KUVANMUKAISEKSI. IMG_20161202_210014.jpg
   
 3. revisdi

  revisdi Well-Known Member

  Oisko kellään mittoja hpv rollerin rullasta?
   
 4. teikka

  teikka Takametsissä mennään

  Eläpä hättäile,käyn tallissa mittailemassa.Taitaa muutama uus rulla olla kytkinrojulaatikossa jemmassa.

  Ja suuntimoilleen tommoset:
  -leveys 11,4
  -halkaisija 24,6
  -sisäreikä 12,5

  Näkkyy noi alakuperäset olevan meleko lujjia.Nyt reilu 18tkm mittarissa,ja edelleen orkkisrullat paikoillaan.Tuli joskus ostettua varalle noi uuvet,mutta eipä noita oo vielä tarvinnu.

  Eli liputan orkkisrullien puolesta.
   
  Viimeksi muokattu: 10/12/16
 5. revisdi

  revisdi Well-Known Member

  Kiitoksia mitoista. Itellä hajos noin 12000km kohilla ja rikkoo myös helixin ainakin minulla teki niin , että kannattaa jo melkein vaihtaa niin säästyy siltä vaivalta ja rahalta.
   
 6. Treerider

  Treerider Member

  Freeride 154 remmi jättää kytkimen lautasiin mustaa rantua. Tarkoittaako se että remmi lipsuu? Toision lautasiin ei jää jälkiä.
  Tarkoittaako tämä, että ykkösen ja kakkosen balanssi on pielessä? Kelluva Team tied on kakkosvarina. Kytkimen asetukset on vakiot.
   
 7. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Jaaaaa. Nyt muutaman kk aikana tullu melko selväksi ettei täältä saa lypsettyä mitään variaattorin säätöön liittyvää tietoa :D Alkuun jätti itelläkin vähän mustaa rantua mutta kun sain pelaan mielestäni riittävän hyvin niin ei enää jätä. Laitoin kaikki paitsi helixin uusiksi. Nykyään painoa 21,5g 135-385 jousi ja variaattorissa 180-303. Vakio välitykset ja jaksaa kyllä pyörittää hienosti. Kelkka bd3700. Ihmettelen miksi osa laittaa jotain 19/49 välejä näihin pätkiin. En kyllä mitään varmaa tiedä mutta täytyyhän se sulla luistaa jos rantua jättää. Pitäiskö laittaa kytkimeen lopusta tiukempaa jousta ja vähän lisää painoa? :rolleyes:
   
 8. Treerider

  Treerider Member

  Joo sitähän ei tosin tiedä että tuleeko rantu kovilla kierroksilla vai alempana, mutta yläpää on kyllä hyvä ja kierrokset on 8000 ja pysyy sielä, että en mielellään sen kustannuksella haluais muutella. Täytyy varmaan sitä jäykempää jousta kokeilla kytkimeen..tietäis vaan että jäykistääkkö ala vai yläpäätä jousessa vai molempia?
   
 9. Mik4--

  Mik4-- Freeride 146"

  Kylläkai täältä aina jotain neuvoja saa.

  @Treerider Kyllä se mustaraita meinaa että remmi sutii. Jos ihan perus settejä, niin onko se ennen pelannut kyseisellä setupilla? Ja millon viimeksi avattu ja puhdistettu?

  Välityksistä voisi heittää @Jii.Pee :lle vastakyssärin että mihin tarvit pitkiä välityksiä? Ite on tullut lyhenneltyä liki niin lyhyeksi kuin saa ja silti +120 huilaa joka kyllä mielestäni riittää.
   
 10. Treerider

  Treerider Member

  Kelkka on ihan uusi ja kytkimessä on vakiosetupit. Kilometrejä on takana vasta 420 ja vasta puhdistin kytkimestä viivat pois ja aukaisin ja sisällä oli myös moskaa. Yksi varmaan noin 10 kilometrin reissu ja rantua taas alkanut keräytymään. Kakkosessa on teamin 64-60 helixi ja 160-260 jousi ja tosiaan kelluva, ettei linjaus kai kovin kieroon edes pääse. Teamin levyt ei ole yhtään keränneet rantua. Joo ja välitykset on mullaki 19-49 mutta toki 154 pitkäkin ja vauhti riittää. Remmi alkuperäinen.
   
 11. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Ei nuo 21/49 ole pitkät tuollaiseen 3700 mittaiseen. Järviajoa tulee jonkin verran niin ei jaksa ajella 60kmh. Tuntuu että kone leviää jos 80kmh ajaa pitkään. Jos se tela jaksaa pyöriä pidemmällä välityksillä niin onhan siitä aina etua? Varsinkin mitä kuivempaa lumi on niin eikö se ole vaan etu jos tela pyörii mahdollisimman lujaa?
  Ehkä sellaiseen 155 pitkään voisin vähän lyhentää jos siltä näyttäis. Eikö nuo dj:n kitit ole myös suunniteltu vakio väleille?
   
 12. Mik4--

  Mik4-- Freeride 146"

  @Treerider kai se sitten takuun alaisia hommia on jos ihan uusi kelkka? Vähän kyllä jännän kuulonen homma. Luulis että jotain jumitusta siellä tapahtuu. Miten voimalinja muuten pelaa?

  @Jii.Pee mulla on revissä aikalailla vastaavat välit ja 9p vetopyörillä ottaa mittariin sen 120-130. Mää näkisin että edukkaampaa on jos mahdollisimmat lyhyet välit, millä nyt viitsii vielä ajaa. Paremminhan se ummella menee jos tela pyörii lujempaa, mutta eiköhän ne näillä vakio kakstahtisilla ole umpisilla mattonopeudet alle 100.
   
 13. Treerider

  Treerider Member

  Voimalinja pelaa kyllä muuten hyvin mutta alakerta on umpisella vähän kuminauha. Keskialueelta räväkkä ja yläkierrokset pysyy ja sukset on ilmassa niin kauan ku vain viitisii pitää..Että vetoja on. Reitillä kyllä pystyy hypyttelemään patilta toiselle, ku kisapelillä konsanaan. Mutta umpisessa ei ole oikeen räväkkä alhaalta.
  Kaipa se kytkin pyörii nyt jostain syystä paljon enemmän ku toisio ja luistattelee. Kyllä se kytkimen jousen vaihdolla varmaan paranis mutta kun ei tiedä että jäykistääkkö vai löysätä. Tässähän on 130-260 jousi kytkimessä.
   
 14. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Jos sitä jäykistää ylhäältä ja laittaa lisää painoa niin puristaako se hihnaa tiukemmin silloin? Jos jousta löysentää ylhäältä niin ei taida enää kiertää tarpeeksi? En kyllä tiiä mutta kokeilemalla nämä on pitäny ite testata
   
 15. Treerider

  Treerider Member

  Varmaan se noin menee jotenki. Tosin olen kuullut että painon lisäys vaikuttaa keski-ja yläkierroksille eikä niinkään alas missä epäilen että se turha luistatus tapahtuu.
  Täytyy kokeilla sitä jäykempää kytkimen jousta ensin.
   
 16. Treerider

  Treerider Member

  No niin tuli vaihdettua ala-arvolaan 20 ja yläarvoltaan 10 tiukempi jousi kytkimeen. Yksi revittelyreissu takana ja ei merkkiäkään mistään mustista viiruista.
  Tosin nyt kiertää umpisessa 8100 klikkeri 2:lla että periaatteessa sitä painoaki vois aavistuksen lisätä, mutta toisaalta eihän tuota luntakaan ole vielä paljoa.
  Tietääkö joku paljonko 154 XM Freerideissä on painoa vakiona?
   
 17. Treerider

  Treerider Member

  Niin ja semmosen huomion myöskin tein, että remmi oli jokseenki vähän liian tiukalla. Tela pyöriskeli hyvää vauhtia ilmassa itsekseen :D
  Senkin säädin ja saattoi omalta osaltaan aiheuttaa niitä oireita
   
 18. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Varmaan ainakin 1-0,5g sais painoa lisätä jos 2:lla kiertää tuon verran. Näissä vähän tympeä tämä kytkimen säätö kun pitää koko möykky nostaa pöydälle jos haluaa painoa lisätä.
   
 19. Mik4--

  Mik4-- Freeride 146"

  Työkalut liukunastoille helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti kytkimen poiskäytössä.
   
 20. Treerider

  Treerider Member

  Tympeä on ja sitten ku vielä tietäis että paljonko siinä on painoa kun ei ole vaakaa
   

Suosittele tätä sivua