Uutuus: Scott Prospect ajolasi

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 3/3/17.

 1. JMO

  JMO X-ekspertti - 21

  Entä mitäpä laseja arvon raati suosittelis..?
  Itellä ku ongelmana että ei saa laseja nokkaa vasten, kokeiltu on scotin lcg ja moni halvempi scotti..ei vaan saa tiiviiksi nokan seutuvilta.
  "Jeesuksen vanahat" scottin endurot vai mitkähän ne oli, oli niin notkea runkoset että ne ollu kyllä parhaat tähän naamaan...
  Vai joutuneeko hyvin palvelleen hjc:n kypärän viskaamaan tallin perälle...
   
 2. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Kyllä sun täytyy nyt käydä nenänturvotus leikkauksessa niin saat vaihtoehtoja ajolaseihin, IMHO.;)
   
 3. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Ne uudet scotit vaatii melko kiilan mallisen pään ettei jää väliä nokan seudulle. Niissä on noin 90asteen kulma keskellä. Mulla vanhemmat otg scotit ja niissä paljon pyöremäpi kulma ja istuvat tiiviisti.
   
 4. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Ne vanhat endurot on samat kuin ne halvimmat 35e lasit nykyään tai näin kaveri ainakin tuumasi
   
 5. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  0482FD67-9751-4026-91A5-FAE8F0B9B765.jpeg Jaahas! Tänään sit saapuivat Scottin Prospect Snow Cross lasit omilla voimakkuuksilla :) Näyttää ja tuntuu istuvan hyvin tuon Airoh Terminator 2.1 kypärän kaveriksi. Nyt kun pääsis vielä lumille :D kokeileen livenä. Linssejäkin löytyy, kirkas, Illuminator blue/red ja toi light sensitive. Luulis löytyvän joka kelille sopiva.
   
  kirurgi, IleKarkkainen ja tmylsy tykkäävät tästä.
 6. kirurgi

  kirurgi Ski-Doo Mxz 600 sdi

  Mistäs hommasit,pitäs kattoo itellekkin.
   
 7. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Fenno optiikka Lappi, Rovaniemi. Täyden kympin firma! Suosittelen:)

  http://www.lasiturheiluun.fi
   
 8. ruupanen

  ruupanen Lynx RE

  Tuli homattua itekin nämä Scott prospect snow cross lasit ja ekan ajon perusteella parhaat lasit ikinä mitä itellä ollut. Ei huurru, laaja näkökenttä ja pirun hyvä istuvuus Airohon pottaan.
  Mutta mistä näihin vaihtolinssejä? Mukana tuli vain kirkkaat, jotka kyllä omiaan tähän alkutalveen, mutta kuukauden päästä räjähtää silmät mahdollisessa auringon paisteessa. Meneekö näihin siis esim nämä: https://www.emc24.fi/tuote/scott-prospect-2krs-varalinssi-red-chrome/
  Onko siis prospect mallissa sama linssi kuin prospect snow cross, vai onko ne jopa sama lasi, mutta erinimi? Ainakin kuvassa linssi näyttää samanlaiselta.
   
  Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
 9. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Menee tuo. Mutta osta light sensitive
   
  Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
 10. Vilho

  Vilho freeride

  Muuten ihan hyvät lasit, mutta itellä jäätyy otsa 509 kypärän kanssa. Ja on otsatopattua kypärälakkia ja lasit kiinni kypärän yläreunassa. Kai se puhaltaa noista tuuletisreijistä otsalohkoon
   
 11. VoihanVitalis

  VoihanVitalis Well-Known Member

  Minkälaisia kypärä myssyjä käytätte? Itellä on silmien kohdalla melko pieni se alue ja kangas jää reilusti lasien sisäpuolelle kuten myös nenä suojana oleva palanen kyseessä scottin kypärämyssy missä poskissa ja kaulassa on vaahtomuovimaiset suojat. . Jotenka kun vähääkään alkaa hönkimään huurtuu ala reunasta. Sitten itellä vanhempi airohin aviatori ja tuntuu että tuo ovat vähän liiankin jämptit siihen, muilla samaa vai tunnenko vaan ahdistusta halppis lasejen jälkeen
   
 12. mappe

  mappe 153 HcEvo ja 443 foxi

  Mulla kans sama homma...
   
 13. k0lli

  k0lli Enduro -22

  Tarkoitatko tätä "light sensitive bronze chrome" -linssiä?
   
 14. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Eiköhän tuo Jani juurikin tarkoittanut noita linssejä. Mulla ainaski juurikin noita linssejä aina mukana. Näin talvella ei välttämättä parhaimmat (kirkkaat tai noi Illuminator sininen, punainen) vois toimia parhaiten. Noi ”light sensitive” varmaan parhaat keväiselle hangelle, kun valo vaihtelee paljon.
   
 15. VoihanVitalis

  VoihanVitalis Well-Known Member

  Saiskoos jostain niitä nenän kohdalle tulevia hengityssuojaimia jostain ku omani hukkasin
   
 16. Pertuzi

  Pertuzi Well-Known Member

  Onkohan nämä Prospectit sitte varmasti "vittu parasta mitä rahalla saa" -tavaraa, kun mittareina on näkökentän laajuus ja huurtumattomuus.

  Ostin viimetalvena piheyttäni oisko ollu Scott Hustlerit ja ei voi kyllä kehua. Huurtuu tosi helposti (vilttohommissa) ja näkökenttä on, no sellainen ahistavan ahdistava. Tulikin sitten talvi ajettua metässä ilman laseja tai sitten jotku tosi vanhat matalalla pehmusteilla olevat smithlasit (laskettelulasit?) päässä. Piti ihan alkaa tarkemmin katteleen mistä tuo olo ku ravihevosella tulee noilla hustlereilla. Istuskelin tuossa makkarissa kypärä päässä seinään nojaten ja tein huomion, että sivusuunnassa noilla vanhoilla laseilla ja hustlereilla ei ole eroa. Mutta ylös/alasnäkyydessä onkin tosi paljon eroa, kun aina olen luullut, että juuri sivusuunta olisi se mistä ero tulee. Lasi nuissa molemmissa on aikalailla saman kokoinen että tuo ero tulee sitten joko pehmusteen paksuudesta tai siitä miten istuu naamalle/kypärään.

  Noissa Prospecteissä vaan on aika paksu foami mm. joihinkin 509 laseihin vrt jos oikein muistan. Ja toki lasien istuvuus voi vaihdella kypärän mukaan. No kypärän voi kyllä päivittää uudempaan ja kevyempään jos muuten hyvät lasit löytyy. Että ei kai se vissiin auta kuin hakea ne Prosepectit ja ottaa tyypit tuossa makkarin penkillä. Joku hyvä video pyörimään niin saa sen huurtumisenkin testattua ihan kotona eikä missään peräposiolla.

  Ja klimin arctic balaclavan käyttö ei ainakaan yhtään vähennä huurtumista omien kokemusten mukaan.

  -ihan vaan mun viis senttiset

  Edit 8.2.: kävin hakeen prospectit ja otin tyypit makkarin penkillä. Sivunäkyvyys äkkiseltään sama kuin kahdessa muussa tarinan lasissa. Ylösalas näkyvyys heikompi kuin noissa "foamittomissa" Smitheissä ja ehkä karvan verran parempi kuin Hustlereissa mutta ei mitenkään merkittävä. Se paksu foami puskee lasti naamasta niin kauas että se syö näkyvyyttä. Jospa se huurtumattomuus olisi sitten paremalla tolalla kuin nuissa kahdessa muussa. Huonompikaan se ei voi olla.

  Kelkkalehdiltä toivoisin lasivertailua, jossa olisi jopa hieman tiedettäkin mukana ainakin näkökentän suhteen, se hengittävyyden testaaminen saattaa olla jo hieman rahakkaampaa hommaa.
   
  Viimeksi muokattu: 16/3/19
 17. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  Onko monella mennyt sanka poikki? Itellä kesti 2kk
   
 18. Gaz

  Gaz Member

  Aika tiukassa, ainakin nettiä selaamalla, tuntuu olevan ihan tavallinen kirkas vaihtolinssi.

  Tuli tilattua värilinssillä.
   
 19. Vilho

  Vilho freeride

  Joo voishan niitä vaikka olla, kun Sipolallakin näytti lähtevän jenkkeihin matkaan lasilaukullinen laseja matkaa jos en väärä muista :D
   
 20. Pertuzi

  Pertuzi Well-Known Member

  Omaakos joku 509:in laseja sekä Prospectit? Onko ne 509:ät yhtään sen kummemmat huurtumiseltaan kuin Scotit. En saanu nuita Prospectejä toimimaan vaan vartin puuskutuksen jälkeen alkavat olla aika huurussa ja juttelemaan ne silmillä ei pysty tai huurtuu aika pian. Tulipa vain mieleen kun nuita Burantin videoita kattelee, että ei ne paljo naamalta pois nuita 509:ä ota kun pysähtyvät.

  Miten muuten porukka yleensäkkin saa lasit toimimaan viltto/puskarallissa (esim. vaikka nuo prospectit), kun itsellä tuntuu olevan hankaluuksia huurtumisen kanssa ja vähän kaikkea kypärämyssyistä, kuonokopista, hengitystekniikoista jne on tullut kokeiltua. Ilman laseja näkee kyllä laajalle tuolla puskassa, mutta on se hieman liian vaarallista... Tosin oma kokemus prospectien huurtumisesta perustuu yhteen ajoreissuun 0-10 asteen pakkasessa, mutta miksipä se tilanne siitä enemmällä testaamisella muutuisi.
   
  Viimeksi muokattu: 16/3/19

Suosittele tätä sivua