Uutuus: Scott Prospect ajolasi

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 3/3/17.

 1. jarkki86

  jarkki86 Well-Known Member

  Heh...eli piilolinsseillä jatketaan. Kiitos vastauksesta, ebaystä näkyy englantilaiselta myyjältä saavan näitä hintaan 68-79€.
   
 2. vetkulilm

  vetkulilm -21 Freeride Turbo ja -19 Iron dog 600R

  Talvimallia?
   
 3. Harri.T

  Harri.T lynx

  Koittakaapa muutki rillipäät semmosta, että repii ajolasien rungosta sitä kangasta pois niin pysyy lasit paremmin auki. Jos tuntuu, että liian hyvin ilma kiertää niin voi sitten teipillä tarpeen mukaan tukkia niitä.
   
 4. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Itse teippasin alaosan umpeen. Tais vähän auttaa.
   
 5. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Tuossa hipistelin viime talvena myyjän Oakley airbrake tms. mallia ja täytyy sanoa että onhan tukevat lasit ja linssi on kuulemma melkeinpä tuhoutumaton, kertaalleen tuli uusista scottilaisista kaverin 59mm lapa ~120 vauhdista silmille järvellä ajaessa ja onneksi ei tullut ihan suoraan silmän kohdalle mutta linssistä tuli kerrasta entinen ja kiva vekki silmäkulmaan.
   
  Driver tykkää tästä.
 6. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Jos muuten Oakleyn laseista puhutaan näin offtopiccina, hommasin nyt lasit uudella Prizm Hi Pink Iridium linssillä ja pakko kehua että hyvin toimii näin harmaassa kaamospäivässä jossa kontrasteja ei juuri ole. Heidän taulukkonsa mukaan juurikin huonoimpaan mahdolliseen keliin suunniteltu, ja näin lyhyellä kokemuksella todellakin toimii.
   
 7. herrasmies

  herrasmies Freeride 154 -18

  Täällä kans on aloitettu kokeilut Rose linssillä. Peukku myös sille.
   
 8. james-x11

  james-x11 Well-Known Member

  Kumpi on mielestäsi parempi " harmaaseen kaamospäivään" Hi Yellow vai Prizm Pink Iridium? Mistä ostit Prizm Pinkn ja mitä maksoi?
   
 9. herrasmies

  herrasmies Freeride 154 -18

  Kuukleta hinnat. Mutta Hi yellowia ei enään tehdä:)
   
 10. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Joo hi yellow on näemmä jäänyt jo pois tuotannosta ja korvattu tuolla hi pink iridiumilla. Toki monissa paikoissa taitaa olla vielä hyllyssä esim. perus o-frame snowcross lasia johon saa sen hi yellow linssin. Oakleyn lasejahan saa ainakin tilattua kaikista kaupoista missä on Duellin edustus, itse tilasin Korteniemen kautta kun hyllyssä ei ollut tuolla linssillä olevia laseja.

  Noiden kahden erosta on vaikea sanoa koska ei ole samana päivänä tullut verrattua, mutta oman kokemuksen mukaan molemmat on kyllä hyviä.

  Kannattaa kyllä hetki aina käyttää aikaa kun laseja hommaa että tutkii mihin tarkoitukseen/keliin ne linssit on suunniteltu. Kauppiaat harvemmin on kovin hyvin perillä, ja porukka ostaa sitten niitä jotka sattuu parhaalta näyttämään. Pahimmillaan myydään singlelinssillä olevia laseja kelkkakäyttöön... Sitten kirotaan merkki paskaksi kun niillä peililaseilla näe kaamoksessa tai tuiskussa yhtään mitään :D
   
 11. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Punertavat, oranssit ja ehkä keltaisetkin linssit lisäävät yleensä kontrasteja ja sopivat hyvin talvikelkkailuun. Sinisillä ei omasta tee mitään oikein missään kelissä, vaikka niitä hyvin monesti on kauppojen tiskit pullollaan. Ihan auringonpaisteessa ne voi toimia. Kaikki peililinssit ja tummat on vain kirkkaisiin kevätkeleihin kun valoa riittää. Pimeällä ajossa kirkas on sitten paras.
  Punertavaa tai pinkkiä linssiä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Omasta mielestä paras. Näitä vain valitettavan harvoin löytyy kaupoista hyllystä eli joutuu joko tilaamaan tai ostamaan punertavan linssin lisähintaan.
   
  Jannne tykkää tästä.
 12. LATAPO

  LATAPO RÄMÄKOO

  Mahtaapi tuo linssien värin passaaminen olla aika henkilökohtainen juttu riippuen käyttäjän silmistä mikä on käypänen ja mikä ei. Itselleni käy sininen parhaiten ja keltasella en näe taas yhtään mitään (ei minkäänlaista kontrastia). Kannattaa vain kokeilla eri värejä mikä on itselle hyvä, kavereiden laseja kannattaa kokeilla niin ei käy lompakon päälle.
   
  Vilbur tykkää tästä.
 13. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Pelkän värin perusteella sen linssin valitseminen voi kyllä mennä pahasti metsään... Kuten aikaisemmin olen sanonut itse katsoisin joka valmistajalta erikseen mihin keliin mikäkin linssi on suunniteltu. Toisaalta perus kirkkaalla ei mene metsään millä merkillä jos pilviseen/harmaaseen haluaa lasit, toki niillä ei parantunutta kontrastia sitten tarvikkaan odottaa :)
   
 14. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin,

  Tuo linssien väreistä juttelu on melko 90-lukua. Silloin pelattiin yksinomaan näillä väreillä. Nykyään värit on vaan ulkonäköä varten, tekniset ominaisuudet tulevat aivan muista tekijöistä.
  Yksi asia pitää muistaa meillä täällä kaamoksessa. Ihan tasan ja tarkkaan jokainen markkinoilla oleva linssi tarvii vähän valoa. Linssien tekniikka on sellaista, että se ei sitä valoa tee tyhjästä. Toki kaamoksessakin
  kontrasti voi parantua, mutta samalla kadotetaan osa siitä läpitulevasta kokonaisvalomäärästä. Tämä on fakta, jota on turha yrittää sitten tingata... :D Eli kaamoksen olosuhteissa ei toimi mikään muu kuin kirkas, jos
  haluaa maksimaalisen valonläpäisyn ja näkyvyyden.
  Nuo tekniset linssit on suunniteltu vuorille jne, jossa on aina vähän sitä valoa tai jopa paljon. Mutta valon sävy ja kontrasti vaihtelee. Meillä tilanne on kaamoksen aikaan että sitä valoa ei vaan yksinkertaisesti ole. Toki siitä
  voidaan linssien tekniikalla suodattaa sinisen sävyä pois, mutta se syö jälleen sitä kokonaisvalon määrää.
  Ite tykkään myös pimeässä ajaa yksinomaan kirkkaalla linssillä, sillä se ei syö valoa missään tilanteessa. Oma kokemus on se, että Joulu-tammikuu menee kirkkaalla parhaiten. Tammikuun lopussa alkaa valoa olla jo siinä määrin,
  että voi käyttää värillistä tai tuommosta teknisempää linssiä.

  Ja jotta tämä topikki pysyy aiheessa, eli Prospect ajolasissa niin tässä nopia listaus sen linsseistä.

  - Kirkas: Kirkashan toimiii aina niinku olettaakin.
  - Light sensitive: Tämä vaihtelee tuota suodattavuutta vallitsevan valon mukaan. Scottilla on tähän liittyvä patentti, minkä vuoksi sen linssit ovat ainoat, jotka eivät mene kylmässä tummiksi. ( Ton kans oli ongelmaa joillaki valmistajilla bäk in
  the days. Eli tuo systeemi ei toiminu kelkkakäytössä). Tämä on ihan hyvän olonen linssi esim Riksun olosuhteisiin keväällä, jossa valo saattaa vaihella tosi merkittävästi. Toimii myös metsissä ajettaessa, jollon valo voi vaihdella varjon ja paisteen välillä. Auttaa myös sillon, kun päivä taittuu jo iltaa kohden.
  - Amplifieer: Tämä on sellainen kontrasteja parantava linssi. Toimii tosi hyvin myös pilvisellä, mutta suodattaa valoa jonkin verran, joten kaamoksessa kirkas vielä vie voiton.
  - Illuminator: Nämä on kait tehty nimenomaan pilviselle kelille. Tehostaa todella hyvin kontrasteja. Paras linssi kaamokseen, mikäli haluaa käyttää muuta kuin kirkasta. ( Scottin LCG:hen sai aiemmin Illuminator 50-linssiä, joka oli helkkarin hyvä hämärissä. Sitä ei vaan jostain syystä näytä enää saavan. )

  https://www.scott-sports.com/global/en/page/spo#snowmobile&weather1 Tuolta lisätietoa.

  Yks asia kans, mikä pitää muistaa linssihommissa. Eli jos paketissa ei lue Snowmobile, ei lasi ole EU-standardien mukaan hyväksytty kelkkakäyttöön. Sitä ei myöskään saisi myydä kelkkailuun. EU-alueella on oma linssistandardi, joka määrittää moottorikelkkalasien lujuuden. Markkinoilla on jonkin verran noita laskettelulaseja, joita myydään kelkkailuun. Niissä ei linssi kestä niin kovaa osumaa. Ja toinen on se ongelma, että niitä ei ole suunniteltu moottorikelkkojen nopeuksiin, jolloin ne vuotaa helposti.

  Yleisellä linjalla jatkamme keskustelua täällä http://kelkkalehti.com/keskustelu/i...inssien-väri-ja-muuta-asiaa-ajolaseista.2551/
   
 15. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Kaikkien merkkien kirkkaat linssit suodattavat valoa jonkin verran. Joissain tapauksissa jopa lähes yhtä paljon kuin nämä "tekniset" linssit. Ja joskus se parantunut kontrasti kyllä myös on isompi plussa kuin hivenen vähentynyt valon määrä.
   
 16. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

  En kyllä itte huomannu mitään ero huurtumisilmiössä näillä Prospecteilla. Naamavärkki kun hikoaa niinku Niagaran putous, niin samalla lailla ne meni nämäkin läskiin, kun pysähtyi... :(
   
  pezq^ tykkää tästä.
 17. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  Auttaako näissä jos repii ne superlonit pois? 509 laseissa ainaki auttoi itsellä, siirtymät pakkasella vaan kamalia ku ilma huilaa läpi:D
   
 18. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

  Voishan se auttaa vaan kun nuo tuli hankittua vähän enempi reittikäyttöön, niin mahtais loputkin aivosolut jäätää. :)
   
  Fudge tykkää tästä.
 19. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  No siinä tapauksessa:D
   
 20. Nipademu

  Nipademu Lynx Enduro 3300 -21, XTRIM STD 600ACE 2020

  Tällaiset tarttu kauppiaan hyllystä mukaan. Huomenna testiin. Kylmätyypeissä istui Airohin kypärään, huomattavasti edellisiä paremmin. Tuo huurtuminen voi tulla itsellekin ongelmaksi, koska 100 kg lihaksetonta massaa ei ole luotu liikkumaan. :D
   
  Fudge ja pezq^ tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua