Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. K-Mikko85

    K-Mikko85 Sidewinder M-TX 162 SE

    Ei kait tuossa ole ku 10-20 astetta enemmän jännitystä mitä alunperin. Eikös alkujaan ole tullu 60 ja 70 asteisina?
    Itellä pitäis alkaa kattoon ne lämpösuojat läpi ja kirimään ne pultit ja kattoa se ketjuki vielä että kuinka löysälä on ja tulipa tuota kyllä tilattua se 3 piikkiä pienempi ratas sinne ketjukoppaan. 42€ makso liikkeessä.
     
  2. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    En tiedä miten ne mittaa nuo asteet kun 3-3 on 60° mukamas. Mun silmän mukaan ehkä 30°. Jos on alle puolet 90°:sta niin paha olla ainakaan 60°. Nyt alkaa olla se 60-70° mutta helvetin hankala laittaa noihin reikiin kun jousi on niin lyhyt ettei meinannut pysyä reijissään kun vääntää pinnapulttien kohdalle paikalleen mutta kyllä se sinne meni.

    Huomattavasti järkevämpi tuo 21/49 kuin 24:nen yläratas, kulkee tuollakin niin että matosta laput lentää. Joko antoi hinnan jos suomen liikkeestä tilasit?
     
  3. tuovja

    tuovja Well-Known Member

    Hyvä huomio. Mulla meni Ensimmäinen remmi 560km jolloin katsoin rullat että kaikki pyörii. 1. huollossa 660 km pyysin variaattorin tarkastusta kun remmi oli mennyt niin nopeesti, silloinkin vastaus kaikki ok. Olen senkin jälkeen rullia kokeillut että pyörii remmejä vaihdellessa ja aina on pyörinyt. Väritys kelkassa pitäisi olla punainen mutta vasen puoli alkaa olla päältäkin jo enemmän musta kun savuaa niin kuin -90 luvun viritetty sisu, savu ei vaan tule pakoputkesta vaan variaattorista.
    Kuinka ollakkaan kun nyt katsoin kaikki läpi niin yksi rullista tuhannen paskana(kulunut puoleen väliin), toiseen kulunut jonkinmoinen "tasanne", kolmas ehyt, ja helixissä urat yms. Ja mikä mielenkiintoisinta, rullat pyörii edelleenkin niin herkästi että melkein puhaltamalla?? Ja yhtään kertaa en ole havainnut etteivät pyörisi kunnolla vaikka olen sen 10 kertaa kokeillut. Niin ei taida olla sillä hyvä jos rullat pyörii vaan kattoo lampun kanssa tarkkaan koko kierros ettei ole kulunut tasannetta.!!


    En ehkä itse noin radikaaleja toimenpiteitä/kannanottoja tekisi toimimattoman variaattorin takia. Mielestäni yamaha(ihan kaikki mallit) on just ihan samanlaisia särkyviä paskoja mitä kaikki muutkin kelkka merkit, eikä näin ollen mielestäni jammun omistaja voi niin muita kelkkailijoita parempi olla että että variaattori vian takia koko kauppa puretaan. Kyllä kaikista Yamahoista menee ihan just samalla tavalla hihnoja mitä kaikista muistakin romuista JOS niitä käytetään samallalailla rajusti kuin muitakin. Toki kestäähän ne jos niitä vain viikot autotallissa kiillotellaan ja viikonloppuna körötellään tasaista latua huoltsikalle kehumaan miten hyviä vehkeitä ne on, kylläkai niillä silloin pääsee huimia km määriä, ja tästä syystä mielestäni Yamahasta on tullut sellainen vääristynyt kuva että niistä ei koskaan mene remmejä, ne ei koskaan hajoa, niitä ei tarvitse rassata, yms. Ja nyt kun sattuu tulemaan markkinoille UUSI malli joka on toimimaton paska VARIAATTORIN osalta, niin heti puhutaan kauppojen purkamisesta? Eihän autojakaan vaihdella uusiin jos siinä ei vaihdelaatikko toimi? Kyllä niitä näitä lapsuksia sattuu Yamahalle ihan niin kuin kaikille muillekkin merkeille, se ei mielestäni ole ongelma jos ne hoidetaan. Vaan ongelma tulee siitä jos maahantuoja ei hoida asiaa kunnialla kuntoon PIAN ja toimita sellaista voimansiirtoa asiakkaille joka toimii. Ja jos sieläkin vaan sanotaan että "eihän nyt Yamahoissa mitään vikaa ole, tms" niin kuin jammu miehet monesti tuppaa sanomaan;)


    Nyt n. 1000km kelkalla (137") ajaneena antaisin myös ainakin 8,5 arvosanan(tosin jos maahantuoja/huolto ei hoida voimansiirto asiaa pikaisesti kuntoon niin arvosana tippuu 4 välittömästi). Kunnon iskareilla melkoista kyytiä saa painella patikossakin, ja kovemmassa vauhdissa moottorikin toimii erittäin lyhyellä viiveellä ja hienosti, hitaammassa vauhdissa turbon viive vain hieman häiritsevä, koska hienosti on saatu kone heräämään myös " ei ahtoalueella".
    Toki rakennellahan tätäkin saa niin kuin kaikkea. Mielestäni "välttämättömimmät" päivitykset on alustan 3 akselia teräsakseleiksi, sukset, sitten ainakin suksien jouset ja etupukin iskari kokonaisuudessaan roskapönttöön. Ja tilalle lähes tuplaten jäykemmät jouset ja etupukkiin joku parempi iskari ja jäykempi jousi. Varmaan noillakin pääsisi jo pitkälle, mutta jos hyvän haluaa niin sitte kunnon kepit joka paikkaan niin aika mukavasti patikossa viihtyy. Raskaampihan se toki on ajaa mitä kevyempi 2 tahti mutta kyllä sen korvaa hienosti vääntävä kone, jonka ansiosta normaaleilla reiteillä ei kyllä tarvitse 2 tahti katkuja muiden perässä haistella;)
     
    Team pappa, Hemikoo, JuhaKo ja 3 muut tykkäävät tästä.
  4. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Toisaalta nolohan se olisi jos noilla muutoksilla ja tehoilla pitäisi haistella vakio vuorikelekan tuoksuja...;)
     
  5. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Yllättävän hyvä sillä kyllä oli ajella, sen mitä vähän kokeilin. Voimaa tosiaan on, polvet osuu mulla katteisiin kevyesti koko ajan. Ohjaus vaatii määrätietoisuutta, ei ihan pienellä kääntäsyllä toimi. Välitykset hurjan pitkät
     
  6. K-Mikko85

    K-Mikko85 Sidewinder M-TX 162 SE

    Mistäs ne kierokset näkkee että mitä on käyny huippuna jengoja koneessa?
    Ole keriny perehtyyn yhtään tuohon mittaristoon. Mitäs muuta hauskaa sieltä näkkee sitte?:)
     
  7. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Siinä missä laidassa sulla on rpm mittari näkyvissä niin painat sin kohdan nappia muutaman sekunnin. Eli oikea tai vasen ylänappi.

    Molempia alempia kun pitää pohjassa niin pääsee johonkin piilovalikkoon josta näkee öljynpaineet ja ahtopaineet ja jotain muuta myös mut en nyt muista
     
  8. Erkki

    Erkki Xtrim TP RE 850 & Xtrim RE 850 2019

    i
    Minulla oli kymmenkunta vuotta sitten oli pari Yamahaa ja sen jälkeen muutaman Polariksen jälkeen ole ajanut Lynxeillä. Kävin avoimin mielin Rukalla koeajamassa nuo Sidewinderit.
    162" :n alustaa oli kuulema jälleenmyyjän toimesta säädetty. No joo, alusta pompotti ja värkki oli tosi työläs ja raskas ajaa. Se lyhyempi versio oli tehtaan säädöillä, pintakova sekin ja takapukki löi pohjaan pienimmässäkin patissa. Suksi ei ohjaa, eikä kanna kunnolla. Siis ajo-ominaisuudet eivät ole pelkästään huonot, vaan pilaavat kyllä täysin koko laitteen.

    Jos nyt jousituksesta mitään ymmärrän, jousella säädetään laitteen taso ja iskarilla sitten vaimennetaan. Alustan säädöt olivat näissä aivan päin prinkkalaa. Käykääpä ajamassa Lynxillä samalla reitillä kuin Yamahalla, ero on aivan käsittämättömän suuri. Ajat hiljaa, Lynx tuntuu jopa liian pehmeältä, lisäät vauhtia, se vaan alkaa suorastaan nielemään patteja ja on uskomattoman varma, kevyt ja turvallinen ajaa. Ihan oikeasti. Ja kaikki tämä vakioiskareilla ja jousilla.

    Turbonelarimoottorin äänet ovat hienot, keula nousee sopivasti ja laite vastaa hienosti kaasuun, vari ottaa turhan terävästi kiinni.
     
  9. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Ei voi verrata 162sta MTXää RE lynxiin. Molemmissa koeajo kelkoissa on umpiselle suunniteltu alusta. Käyppä ajaa jollai muulla 162lla ni ei silläkää nyt hirveätä vauhtia pidetä ja kylläkai ton mittasessa perä pomppii rukan sikapatikossa. Pätkät on erikseen. Mutta yleensä nuo mountainit lyö pateissa helepolla pohjaan ku ummelle säädetty. Mutta tuo 162 toimi kyllä yllättävän hyvin reitillä. Ja jos tuommosella pystyy reittivauhteja ajaan nii sehän pitäs riittää kaikille?

    153ssa alusta löi läpi kun ei olleet tarkistaneet kasauksen jälkeen ilmanpaineita iskareista.. Korjaantuu ku pumppaa ilmaa. Kuulemma hyvät vakiosäädöt. Foxeissa eioo jousia nii kyllä se ilmaa vaatii että kantaa :)

    Keveitä nuilla kyllä ajaa oli. Suksi sopivan aliohjaava. Kelkka meni ku juna, eikä hakenu uria jne. Ummella sais tosin kantaa paremmin.
     
  10. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Onko jollakin 153 mennyt remmejä vai onko lyhyempien mallien ongelma?
     
  11. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member


    Suhtkoht tuoretta vertailupohjaa minulla tältä päivältä. Ajoin kaverin onko se nyt 3500mm xtrim re 800 -16:lla ja itellä samalla mitalla oleva SW. Varmasti pattiin ajettaessa menee paremmin mutta kunnon kiikkulauta tuo lynxi oli, sama mikä nopeus oli metsäautotiellä niin kaasulla sukset keveni niin paljon että DS Blade ei ohjannut yhtään ja jarruttaessa poukkoili niin että ensimmäisessä jarrutuksessa oli tulla vetelät housuun. Kelkka suoraansanoen keinui etupukin varassa ja tuollaisenaan jopa vaarallinen ajettava mutta en väitä että olisi huono kelkka mutta edellinen omistaja säätänyt sen aivan päin persettä. Oma SW menee vakaasti kuin mikroauto tuon testin jälkeen, alla c&a:n xtx sukset. En tiedä kuinka aliohjaava tuo DS on vanhempaan Bladeen verrattuna mutta tuohon ei noilla säädöillä toiminut sitten yhtään.

    En yhtään morkkaa kelkkaa ja ihan varmasti hieno peli ja väärin säädettynäkin jäi positiivinen maku kun osaa poimia sieltä ne piilossa olevat ominaisuudet esiin.
     
  12. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    @niemikorpi oliko sun kaverilla 153" vai 162":nen ja pari remmiä mennyt? Ihan varmasti menee noillä välityksillä mitkä siinä on.
     
  13. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  14. tuovja

    tuovja Well-Known Member



    Eihän tuo lynksi vaan matkassa pysyny patikossakaan, saatika sitte nopeemmilla osuuksilla;) ;)

    Ymmärtääkseni 141 ja siitä ylöspäin on täysin eri alusta ku 137 ja ei ole tarkoitettukaan patikkohakkuriksi, vaan ehken enemmän umpeen. Niin onko se nyt sit ihan vertailu kelpoinen tohon pps:ään. Lynellä on kyllä hienoa ku on pps umpis vehkeissäkin, ja on pehmeä ja hyvä ajaa. Mut onhan siinä jotain hyvää SW:ssäkin;)
     
  15. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    JP hihnaa pitäisi kuulemma käyttää, eikä DN? Tiiä sitten mikä kestää ja mikä ei, aika näyttää? Joku epäili, että maahantuoja (tai tehdas) ei hoitaisi näitä kuntoon, mutta jos Sumekon pojat sai aikanaan hoidettua päivitykset katteihin täällä, niin kyllä näihinkin varmasti saadaan?
     
  16. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    153"btx
     
  17. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Siinähän on aavikkovälitykset!
     
  18. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Jose on pojat sillä lailla että ku välitykset ei oo liian raskaat ja remmi ei luistele ni kyllä näissä remmit kestää,soon varma.

    Mulla viperissä n 300hv ja ei syö remmiä.ei tämä mitään tähtitiejettä oo,toki. Siitäki remmin saa palasiksi ku aikansa kiusaa eikä anna jäähyä välillä.
     
  19. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Kumpi sinulla on LE vai SE? Onko remmejä mennyt?
     
  20. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Mulla 153 viperi,kaveri posauttanu 153"btx le kaks remmiä,MUTTA siinä oli jostakin syystä kytkimen yks rulla jumissa.siis kytkimestä.takuuseen tuli osat.
     

Suosittele tätä sivua