Nyt on 16-mallin xf8000 ltd:llä ajeltu muutamia satoja kilsoja ummessa, ja reitillä. Reitillä se on kyllä aika huono. Ei tietysti ole sinne tarkoitettukaan pelkästään. Ei mikään susipaska, mutta aika raskas vietävä, eikä oikein luottoa käänttmiseen. Iskarit kun huolsin, niin loppui pohjailu, ja sai pudottaa floattien ilmanpaineita reilusti. Parani reittiominaisuudet paljon. Edelleen pintakova. Täytyy koittaa shimmata pikkuisen lisää hidasta vaimennusta, jos saisi sitten pudottaa jousipainetta vielä. Ummessa kulkee ihan ok. Mutta se suurin ongelma: Kaasuun reagointi. Onko tuo ominaisuus, vai vika? Ja miten saisi reagointia paremmaksi? Variaattorit on puhtaat, hihna on gates 41c4620. Ei ole huono, millin kulunut, eikä ole piirtänyt mustaa. Kiertää kyllä reilut 8000 missä vaan, ja puristuksetkin on hyvät. Männäthän vaihdoin heti oston jälkeen, kun apv t oli piirtänyt niihin naarmut. Ei tuo nyt mitenkään kauhea kuminauha ole, mutta sen pitäisi mielestäni nostaa sukset heti, kun kaasuun koskee, eikä kymmenesosasekunnin päästä. Emännän skidoo mxz tnt:hen vaihdoin välityksen tiuhemmaksi 1,80-2,37), sillä on todella hieno ajaa, kun voima tulee heti, kun kaasua painaa. Silti se kulkee vielä 140km/h 600cc 105hp koneella. Xf:ään tuskin kannattaa välityksiin koskea, kun näilläkään väleillä ei kulje kun 130. Pitääkö tässä nyt siirtyä brp leiriin itsekkin, vai missä vika, tai miten olette saaneet reagoimaan kaasuun paremmin?
Omien havaintojen mukaan(RR pätkästä), kytkimeen lisää punttia ja välejä pidemmäksi, vaikka se oudolta kuulostaakin. Vakio voimalinja välittää ehkä 70% saatavilla olevista tehoista. SPI kytkinkitillä tuohon kylkeen saa vielä sellaisen kivan point&shoot tyylisen, 4-4500rpm kytkentä on tosi mukava tuohon kasisataseen, varsinkin keulimisenesto poistettuna Sukset on paskat.
Joo ei tässä tilanteessa ole muuta vaihtoehtoa. Berppi alle ja huoletonta menoa kuin somessa näkyy olevan
Niin. En tosissani ollut merkkiä vaihtamassa. Suuri syy arctic catin hankintaan oli tuo suzukin moottori, jota aika varmana pidetään. Noista e-tekeistä kun olen lueskellut, ja kuullutkin, niin ei niin luotettavia, ja remmiongelmia paljon. Tässä on jo team kytkin, ja variaattori, niin pitäisi remminkin käydä viileämpänä.
En tiedä miten hyvin näissä Team kytkin malleissa on ollut sea level säädöt tehtaalta kohdillaan. 2012-2015 mallisissahan oli 800 osalta melkein kaikissa tehtaalta vähän liian kevyet painot ja niillä ei oikein saanut tehoja mattoon. Esim. omaan 2012 Xf800 malliin pistin 73,5g vakiopainojen tilalle 75g( nämä olivat hieman juuripainoisemmat) painot ja olisi varmaan kärsinyt olla jopa 77g painot kun kiersi vielä noillakin 75g painoilla liikaa. Sen Suzukin koneen huipputeho on muistaakseni 8100rpm kohdilla ja laskee sitten nopsaan jos menee yli 8200rpm:n. 16 vuoden mallissa näyttäisi olevan vakiona J14-72g (0646-906) painot ( räjätyskuvan mukaan). Samasta painosta on olemassa 74g versio (0646-907) ja onhan noita toki sitten eri mallisiakin, mutta niiden kanssa saattaa mennä hakuammunnaksi se sopivan painon löytäminen. J13 näyttää hieman enempi juuripainoiselta, joten voisi tuoda alas räväkkyyttä ja sieltä saa 74g ja 76g versiot. Joku muu voinee kommentoida että onko tämä muutos miten tarpeellinen tämän Teamin yhteydessä. @pantera kelkka lienee High country versio ? tässä linkki countrycatin painovarsitaulukkoon https://support.countrycat.com/posts/2799917-drive-clutch-cam-arms
Joo. Haikauntri on, unohtui mainita. Kiitos tästä vastauksesta. Eli lisää painoa, täytyy koittaa. Onko porukoilla kokemuksia eri remmien eroista? Alkuperäistä en osta, on vähän hintava, ellei sitten kaikki vastaa, että ainoa mikä toimii. Tuosta gatesin remmistäkin mikä nyt paikoillaan on olemassa pikkuisen pidempi versio, jota ainakin tuolla m-puolella jotkut on laittanut. Saako tällä jotain hyötyä? Remmi tietysti tulee ylemmäs, joten välitys hieman kevenee. Mutta kokemuksia kaipailisin. Ja onko muilla tällaista kaasuunvastaavuus ongelmaa. Onko minulla nyt joku vika tässä, vai säädöt pielessä. Täytyy katsoa minkälainen jousi, ja painot on nyt paikoillaan. Minkävärinen jousen pitäisi olla? Aika paljon oli edelliset omistajat rakennelleet/parannelleet, niin ei voi olla varma onko kytkimeenkin kajottu.
Minä kokeilin 5km sisäänajettua tarvikehihnaa ja äkkiä meni ZR:ään vakio paikoilleen, oli kyllä kuin kuminauha vedoiltaan
Löytyisikö apuja kelkan kaatumisongelmaan. Tuntuu että kaikki voitava on tehty, mutta sisäsuksen nouseminen ei lopu millään. Kelkkana on sno pro f800 -12. Eteen olen vaihtanut fox float evol 3 Qs 3 iskarit, ja telastossa Totaltekit. Etupukin jousi on niin löysällä kuin vain voi, keulimisenestopalikat korkeimmassa asennossaan, hakajouset kireimmillään ja rajoitinremmiä on lyhennetty. -Mikään näistä ei silti auta, kelkka keikkuu ihan pelkästään etupukin varassa. Pihassa kun koitat kääntää vähänkin 10km/h, niin kelkka meinaa olla kyljellään. Keikkuminen tulee siis tasakaasulla ja kiihdytettäessä, ei jarrutettaessa, eli ongelman pitäisi olla telastossa. Etupään paineilla olen koittanut leikkiä, kova paine ei auta, eli keula ei sorru alle, ja pienet paineet ei auta siinäkään toivossa, että josko keula painuisi alemmas, ja sitä kautta saisi painetta suksille. Onko kokemusta mitä tapahtuu, jos takapukin kiinnityksen siirtäisi telatunnelin ylemmästä reiästä alempaan, eli perä nousisi ylemmäs?? Löytyisikö apuja? Alusta tahtoo jo nyt olla liian jäykkä omaan ajoon, mutta kun on koittanut eliminoida painonsiirtoa liiaksi siirtymästä telalle. Kelkka ei ole raskas ohjata, joten suksipainetta ei ole liioiksi.
Eli kattelin nuo kytkimen osat. Painovarret on alkuperäiset j14-72. Jousi on kokonaan vihreä. Alkuperäisen pitäisi kai olla musta? Vai onko meillä täällä maanpinnalla eri säädöt, kuin usassa? Etsin, mutta kun olen siinäkin yhtä huono, kuin kelkan puikoissa, niin en löytänyt jousen speksejä. 90mm oli sen pituus, olisi kiva tietää uuden pituuskin.
Ainaki oma HC 16 vastaa heti kaasuun eikä mieti yhtään. Toki 3,5 asteen kiila paikalla. Kytkin ja vari täysin vakiot.
Minusta oli kans musta. Nyt ei pysty muuta sanomaan eikä mittaileen ku kelkka ei ole pihassa, eikä muista mitään speksejä vaikka niitä monesti huoltanu
Onko etupukin iskari oikean mittanen. Entä onko huollettu/kunnossa /onko jämy simmi ja minkä jäykkynen jousi paikalla?
Onkohan tuossa sama ongelma kuin vuotta uudemmassa RR:ssä, liian pehmeät hakaneulat joissa on liikaa esijännitystä. Siinä auttoi kun siirrettiin hakaneulan kiinnitystä liukurungossa kymmenisen senttiä perää kohti, esijännitys väheni mutta jousen tehollinen jäykkyys parani kun vipuvarsi lyheni. Muistaakseni oli ylemmässä reiässä alusta. Etupukin jousi lienee vaihdettu vakiosta järkevämpään kun kerran Totalit on alla?
Jos siellä on se paska jousi pakapukissa niin muistelen että sen huonon paksuus on 10.08mm ja olikohan 10.40 tms se parempi ja tässä paksummassa vähemmän esijännitystä, voin tarkistaa huomenna jos muistan. Niillä vakioilla keikkuu takuulla ja on jämyn tuntuinen kun päälle istuu mutta silti tuntuu ettei ne kunnon jontkassa kanna.
Kaikki arctic catin orkkis team jouset näyttäisi olevan mustia, mitä osanumeroilla netistä katsoin. Eli joku muu jousi paikoillaan. Saattaa olla tämä https://www.wandamotor.com/ensijous...0ZxBSEdlnwKXdDsripKWkW6L1FLnRhcRoCx1AQAvD_BwE
Catin oma hihna, jos kiilaa koklaa niin 2,5 riittää. Kokeilin tuota 3,5 ko sattu oleen hyllyssä valmiina. Mulla olis 2,5 toinen kiila jouten.
Koskeeko tämä myös Teamin voimansiirtoa. Mielestäni niihin 2012-2015 mallin Catin omilla variaattoreilla oleviin vaihdettiin noita 77g painoja.