ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 13/11/11.

 1. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Millä kulmalla heliksi on?

  Ja tarvikeremmit on monesti pehmeämpiä, eli pitävämpiä. Ne ei kierrä sen takia sitte kunnolla ja kerran liikaa kuumetessaan menee ihan ripuliksi :D
   
 2. akipalola

  akipalola Well-Known Member

  Helixi on alkuperäinen. Kulmista ei mitään tietoa. Remmi on alkuperäinen 083 loppuinen. Se on melkein uus remmi. Nyt tulee 75 painot. Ja kokeeksi ostin myös pollen keltaisen jousen 120-340. Kokeile tuolla keltaisella jousella miten kiertää 77 painoilla. Sitten jos nuo ei auta 2 varia säätämään
   
 3. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  084 remmihän näissä on se ns. lämpöä kestävä vakioremmi. On vain turkasen kallis uutena. Itse ajoin sillä 084 remmillä pitkään ja sillä se meinasi kiertää liikaa niillä 75g painoilla ja Teamin 114-267 jousella. Helixi on ZR:ssä 44/40 ja XF800 oli itsellä 42/40. Itse ajoin myös pari vuotta Daycon XTX remmillä ja muistaakseni se toimi yllättävän hyvin. En nyt ultimaattista umpisen huudatusta sillä harrastanut, mutta pelasi melkein yhtä hyvin kuin tuo -084. Kiersi hieman vähemmän maksimikierroksia, mutta yli 8000rpm kuitenkin.
   
 4. akipalola

  akipalola Well-Known Member

  Kannattaako 2 variin laittaa jäykempää jousta?
   
 5. pezq^

  pezq^ Fox

  Ei vakiosta jäykempää.
   
 6. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Tuo Perttunin voimalinja kuulostaa hyvältä, kantsii kokeilla tuollaista setuppia jos on jollain noita hiluja lainattavaksi asti. Tuossa aiemmin ku kyselin heliksin kulmaa, meinasin mainita tuosta pykälää loivemmasta heliksistä. Se alkaa "isontaan vaihdetta" hieman aikaisemmin mitä nykyinen ja yläkierroksilla antaa koneen jengata keveämmin.
   
 7. akipalola

  akipalola Well-Known Member

  Juu jos tällä voimalinjalla mikä mulla nyt on ja noilla 75 painoilla ei hyvin rokkaa niin sitten vois kokeilla tuota helixiä vaihtaa
   
 8. pezq^

  pezq^ Fox

  Vanhassa ämmässä oli melko killeri satsi 75g 150-300 ja vakio kakkonen. Remmiksi suorilla 084, siinä ei muutu ominaisuudet lämmön mukaan.
   
 9. pezq^

  pezq^ Fox

  Kakkonen kestää olla myös joku 42-38p
   
 10. pantera

  pantera Active Member

  Tilasin minäkin nyt tuon orkkis remmin. Täytyy kokeilla muuttuuko kiertäminen, ja herkkyys. On tarjouksessa nyt tuo remmi. En viitsi mainostaa missä, mutta google tietää. No prkle, nyt mainostin sitten hakukonetta.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 11. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  Mikä suksi olisi hyvä tohon 141 pitkään? Puskee aika paljon ellei reitin pinta ole kova ja silti raskas kääntää. Etupukin remmiä kiristän varmaan naksun mutta lopputulos varmasti vielä raskaampi ohjaus.
  Toi vakiosuksi on vähän kaikkeen huono; reitillä raskas, puskeva ja ummella ei kanna yhtään. Onko joku keksinyt parempaa ratkaisua?
   
 12. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Niinkuin joka Cattiin ja samanrunkoseen Yammuun, CA XTX/XCS/BX, ajo painotuksen mukaan.
   
 13. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  Kiitos! Onko millaisia eroja noiden suksien välillä, ajo 90% reitillä mutta reitti on välillä semmosta höttöö mitä ei oo millään tampattu. Ärsyttää kun suksi tippuu tampatulta uralta ja kelkka meinaa mennä puuhun tai ojaan..
   
 14. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Tuolla ajopainotuksella, jos jostain löydät hyvät XTX, koska poistunut malli, tai XCS. Niihin Totaltekin lyhyt Freeride rauta.
  Tai jos haluat keskikölin nokkaa hieman enemmän suojella, niinkuin ite nuukana, kun välillä tulee kivikkoisempiaki pätkiä ajettua noitten rajuimpien XT kanssa, niin Utility josta lyhennetty takimmainen pulttiväli pois.

  BX on sitten enemmän umpispainotteiseen ajoon, lyhyempi olkatapin takapuolelta ja oliko hieman kapeampi. Pärjää kyllä reitillä silläkin.
   
  Pasuuna tykkää tästä.
 15. Murre

  Murre BD 850 + SKS 700+SnoSport125

  Melkein mikä vaan parempi. Bladet, Gripperit ynnämuut leveämmät sukset
   
 16. akipalola

  akipalola Well-Known Member

  Mulla siksi ei jaksanu pitää kierroksia ylhäällä ku kytkin alkoi olemaan niin väljä. Nyt toimii pirun hyvin kiertää liikaakin noilla 75 painoilla. Jousi on 122-285. Helixi on 42/40. Remmi 084 loppuinen. Noilla kiertää 8300 pintaan. Eli laitan 77 painot sitten pitäis olla voimalinja että ei kierrä liikaa
   
 17. akipalola

  akipalola Well-Known Member

  Onko tuo daycon xtx 5046 remmi kestävä. Onko Kevlar vahvistettu?
   
 18. perusjätkä

  perusjätkä Member

  No niin. Nyt sanoi kytkin sopimuksen irti. Kelkka on XF 800 137 2014. Yksi rulla ei enää pyöri. Tai pyörii, mutta heikosti. Oli syönyt painosta jonkun verran tavaraa. Onkohan kytkimeen saatavilla varaosia?. Kelkalla ajettu 5500 niin kannattaako alkaa jo uusimaan koko kytkin?. Toki arvokasta hommaa sekin. Olisin kiitollinen vinkeistä ja jollakin on osia myytävänä niin kiinnostaa sekin.
   
 19. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Jovicatilla Sodankylässä onnistuu sen kytkimen korjaus kyllä. Ei korjauskaan kauhean edullinen rasti ole kun pitää uudet rullat vaihtaa + painot ja ehkä samalla liukupuslatkin.
  Onhan näitä välillä käytettyjä aina parilla sadalla myynnissä tai sitten Ibc p80 tai Comet lienee kans uusina saatavia.
  Mulle tuli viime talvena reilu 2000km ajettuun bearcat 3000lt malliin uus kytkin takuuseen ( kelkka oli siis takuunalainen) niin Sumekon ovh raakakytkimelle yli 900€. En itse oikein käsitä mistä ne repii noita hintoja kun sama maksoi Amerikan päässä noin 400€ kuluttajahintana
   
  Viimeksi muokattu: 28/3/22
 20. Tampio89

  Tampio89 Ainakin 200 eri kelkkaa kärrylle ja alas :D

  Aina ei kytkin välttämättä ole entinen vaikka rulla tartahtanut tutkii rullan että onko mennyt montulle ja sen jälkeen jos ei niin yrittää puhdistaa hereäksi ja hommaa uuden painon siihen. Saattaa päästä loppukauden. Itse ainakin suunnittelen kyseisistä kytkimistä luopumista kunhan ensin saan käytettyä varastossa olevat osat niihin ja hommaan seuraavaksi tuon adapt kytkimen.
   

Suosittele tätä sivua