Rev 440 X -03/04/05/06/07

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä J.koo, 23/12/05.

 1. ramptramp

  ramptramp fyyrförtti revi

  Onko kukaan poistanut revistään valoja. Itse vedin littimet irti ja nostin umpion hyllylle, mutta sähköjärjestelmä otti tästä tempusta häiriötä ja lähes kaikki mittariston merkkivalot alkoivat palamaan, myös ylikuumenemisen merkkivalo vaikka kelkkaa ei oltu vielä edes kunnolla lämmitelty. Kiekkamittari myös alkoi sekoilemaan ja välillä pysähtyi kokonaan. Laitoin valot takaisin, koska halusin mittariston toimivan. Eli onko kellään niksiä miten valot saisi kätevästi pois niin että muut sähköt pelittäisivät normaalisti?

  ??? ??? ???
   
 2. Kordari

  Kordari Well-Known Member

  Laita vastus?
  Tuolla oli samaa ongelmaa -> http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=6140.0
   
 3. timpa

  timpa Well-Known Member

  Terve! Semmoinen helpoin konsti on että jätät polttimot paikalleen. Väsäät vaan jonku kotelon niille niin luulis pysyvän vielä ehjänä. Tämä meni kyllä rautalangalla ja paalinarullla korjaamisen puolele mutta yks konsti tämäkin 8)
   
 4. MXZx 440

  MXZx 440 Ski-Doo Iron Dog -19

  Se nappi on tarkoitettu vaan pakoputken lämmittämistä varten. Se ei oo mikää "lähtönappi", niinkuin pollessa oli. ::)

  Etupukista sen verran, että laittakaa siihen rungon lähellä olevaan poikittaiseen (alk. vuodesta -05) putkeen ns. sisäputki vahvikkeeks, niiin alkaa kestämään. Etupukki ei kyl hajoa, jos on iskarisääsöt kohdallaan....
   
 5. JariG_

  JariG_ Well-Known Member

  ÖÖÖ, eikse putki yleensä kaipaa lämmittämistä ennen starttia?
   
 6. ryder

  ryder Poo

  Polariksen nappi toimii niin että kaasu ja nappi pohjassa odotetaan lähtöä ja sitten vain päästetään nappi irti. Ski-doolla lämmitetään putki napin kanssa (ei missään nimessä kaasu pohjassa) ja sitten lähdetään normaalisti.
  Tai ainakin näin olen asian käsittänyt :p
   
 7. timpa

  timpa Well-Known Member

  AUTTAKEE ??? Elikkä 04 revi lämpenee aivan älyttömästi keli on -7 ja suuttimet on 330 mikä on kun kelkka on lämmitetty ja kotitalolta päästy n 2km niin pakolämpö voi käydä 780-801? Vaikka kuinka yrittää pumpata kaasulla ja laittaa primeriä niin sama homma. Kaasu ei varmaan oo ollu pohjassa 5 sekunttia kauempaa ja höllätessä on pumpattu peukalo ruvella mutta mikään ei taho auttaa. Missä tuo pakokaasun lämpötilan  pitäis suurin piirtein olla? Se kyllä laskee tosta 750 asteesta johki 550 heti kun löysää kaasusta mutta arvelluttaa kun ne käy noin kuumana vähän väliä. Oisko neulojen säädöstä mitään apua? Tuota kyseistä ongelmaa ei ollut viime viikonloppuna kun oli taas pakkasta n-7 ja suuttimena oli 320 ja ajoin rossirataa niin lämmöt oli jotain 400-600 välillä. Tuntuis että ei nuita suuttimia voi aivan älyttömästi suurentaa kun Jyväsmarinesta mulle neuvottiin että320 alle -15 ja 330 yli -15 pakkasilla. Hiivatti vieköön kun kelkka meinaa keittää ja nyt on täällä pohjanmaalla satanu kunnon lumet niin polttelee ajaa mut kun täytyy keskittyä tohon pakomittarin lukemiseen enemmän kuin ajamiseen ???
   
 8. ramptramp

  ramptramp fyyrförtti revi

  Kyllä ainakin nuo suuttimet sais olla yli 15 asteen pakkasella 340 tai 350
   
 9. timpa

  timpa Well-Known Member

  Joo kyllä varmaan ainakin ne 340 mut kyllä tällä kelillä -7 pitäs olla 330 ihan sopiva. Onko sulla lämpömittarit ja onko sulla neulat missä asennonssa? Haittaako se jos ne lämmöt käy noin korkealla kun ne kumminkin laskee parissa sekunnissa sieltä alas????????????? Meikä revisssä tuntuu nuilla säädöillä olevan noin 600-700 toi yleislämpötila. KYLLÄ MÄÄ IHMETTELEN
   
 10. ramptramp

  ramptramp fyyrförtti revi

  Itellä ei ole lämpömittaria niin en tiedä sanoa, olen vaihdellut taulukon mukaan suuttimet ja hyvin on pelaillu.
   
 11. timpa

  timpa Well-Known Member

  Hei laitahan se taulukko tähän nettiin näkyville ja mielellään neulojen asennot jos niistä mitään säätövinkkiä sais.
   
 12. ramptramp

  ramptramp fyyrförtti revi

  Eikös se taulukko ole kaikissa 440 reveissä painettuna siihen variaattorin suojuksen päälle ja ainakin bomban sivuilta voi varmaan tulostaa tuon suutintaulukon
   
 13. rossiossi

  rossiossi RS & Sno Pro

  Onko se 440 niin että toisella puolella suuttimet pitää olla isommat ku toisella?
   
 14. MXZx 440

  MXZx 440 Ski-Doo Iron Dog -19

  Se on vähän makuasia....kytkimen puolella on yleensä ollu isompi, koska se puoli käy kuumempana, mutta mä oon käyttäny aina samankokoisia. Vaikka alkuperäinen säätö oli niin, että toinen oli isompi...
   
 15. stm

  stm Well-Known Member

  Hei hulinaa! Kuka tietää minkä korkunen tangonkorotuspalikka tuossa 06:ssa on? Olis kiva jos joku viittis mittoa jos ei muuten saa selkoa. Kiitos ja etukäteen :)

  ps. Olis kiirellinen tieto.
   
 16. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

 17. ramptramp

  ramptramp fyyrförtti revi

  Onko roiskeläpän heivaamisella suuri vaikutus tällaisen nelinelikympin jäähdytykseen eli ohjaako roiskeläppä lunta takasyyläriin niin merkittävän paljon, että poistaminen tuottaa ongelmia.Tällaista tyhjänpäiväistä pohdintaa tänään.
   
 18. ryder

  ryder Poo

  Jouluna Levillä 40 alueella alkoi vilkuttamaan valoa ilman läppää. Kovemmassa vauhdissa ei ollut ongelmia, mutta laitettiin läppä takaisin paikoilleen ja sen jälkeen ei ole valoa näkynyt. Nyt kun on enemmän lunta se on taas irti ja kyllä se tuolla mettässä toimi, reitillä ei ehitty ajamaan sitä vertaa, että osais sanoa mitään.
   
 19. Firecat 500

  Firecat 500 Well-Known Member

  Oliko kelkka crossi säädöissä. ??? Sitten ei olis mikään ihme toi jakelu patikossa ;D
  Etupukkia pitäis pehmentää , nimittäin se johtuu siitä etupukin kovuudesta. Ja jos on kevyenluokan kuski, niin takapukkiin hieman paluuvaimennusta lisää. ;)
   
 20. Firecat 500

  Firecat 500 Well-Known Member

  Joo no ei niillä crossi säädöilla kannata mennä ajamaan patikkoon. Ei toimi.
   

Suosittele tätä sivua