Rev 440 X -03/04/05/06/07

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä J.koo, 23/12/05.

 1. J.koo

  J.koo Assault

  Termos!

  Kertokaahan miten kannattaako muutella neulojen asentoa/suuttimia kaasareista ja entäs rave-venttiileiden säätöjä? Missä kohtaa teillä on vakiona noi rave säädöt?? Sitte otetaan kaikki muutkin ideat/neuvot vastaan kyseisestä kelkasta. Nii ja vm on -05.

  Tänks!
   
 2. MXZx 440

  MXZx 440 Ski-Doo Iron Dog -19

  MO!

  Neulojen asentoa ei kannata muuttaa. Rave venttiilit kannattaa kans pitää vakiona (asentoa en muista), mutta niitä kannattaa kyl putsata ainakin kerran talvessa.Suuttimia oon käyttäny seuraavasti:
  0 - -10C    330
  -10 - -20C 340
  yli -20C     350

  Siinä suutinsäädöt noin karkeesti, mutta ilmankosteus vaikuttaa kans aika paljon. Huomasin sen täs viimepäivinä kun oli 340 paikallaan, pakkasta -6 astetta ja ilmankosteus oli korkealla, niin ei tahtonu kone pelata. 330 paikalle ja taas mentiin. HUOM! 340 voi ajaa 0 - -10C lämpötilassa, jos keli on kuiva!

  Vakio iskarisäätöjä kannattaa pehmentää....etupukin välitankoon vahvike. Sit ei muuta kun kovaa ajoa!!  ;)
   
 3. J.koo

  J.koo Assault

  Hommasin tosiaan ton kelkan ulkomailta ja ei oo oikeen varmaa, että onko se ihan samanlaisissa säädöissä ku täällä pitäs olla... No kokeilemalla siitä selviää!! Oli kelkassa paikallaan 230 suuttimet ku tuli suomeen! Ei niillä viittiny lähteä ajeleen.... Mihis muuten vararemmin ootta laittanu? Ei ainakaan itellä mitään valmista paikkaa tuntus olevan.
   
 4. Firecat 500

  Firecat 500 Well-Known Member

  Pistä se remmi kiinni nippusiteillä sinne etukuomun alle kasimuotoon lisäsäiliöiden päälle. Toivottavasti ymmärsit, tuli aika mutkikkaasti. ;D
   
 5. Pemppa

  Pemppa Lynx RS #103

  löytyskö tosta kuvaa? ..tai vähän tarkempi ohje?
   
 6. J.koo

  J.koo Assault

  Juu niin itekki kattelin, että sinne se remmi parhaiten menee!! Siihen säiliöitten päälle siis!!
   
 7. MXZx 440

  MXZx 440 Ski-Doo Iron Dog -19

  Korjaan edellistä juttuani....ÄLKÄÄ laittako alle 340 suuttimia! Kone ei kestä kovaa rasitusta...Kokemuksta tiedän ja oon kuullu, et muilekkin on käyny nii...
   
 8. Pekka

  Pekka Noviisi

  Poikiko?
   
 9. J.koo

  J.koo Assault

  Itellä on paikallaan 330 suuttimet ja ei ainakaan vielä ole kilahtanu! 340 oli aluksi paikallaan ja ainaki alle -10 pakkasessa alko röpöttään siihen malliin, että ei hyvä! Kaveri ajeli koko viime talven 330 suuttimilla eikä ollu mitään ongelmaa! Ja pakkasta on ollu välistä -20. Kelkka oli kyllä lynx 440, mutta sama mottihan niissä on...
   
 10. J.koo

  J.koo Assault

  Nii, eihä se suurta eroa tarvi, mutta ite ainaki aion ajella noilla 330 suuttimilla. Alkaa ottaa päähän se röpöttely jos isommat vaihtaa. Jos kilahtaa, nii tietääpä sitte seuraavalla kerralla... ;)
   
 11. MXZx 440

  MXZx 440 Ski-Doo Iron Dog -19

  Joo...Ajoin ummessa olevaa tietä kaasu pohjassa. Täysiltä kierroksilta magneeton puolen sylinteri jumiin! :-[ No ootin, että kone jäähtyy ja koitin lähteekö se pyörimään. Lähti pyöriin, joten vaihdoin tulpat, ajoin kotiin ja vaihdoin toisen koneen. Nyt leikannu kone rempassa... :p
  HUOM! Kuten jo joku sanoi, lynessä ja doossa on eri sytkät ja kaasareiden/putken säädöt erilaiset! Lynellä voi EHKÄ ajaa jopa 330 suuttimilla...
   
 12. Vesku

  Vesku Renegade

  Minkälainen homma on suuttimet vaihtaa tuommoseen 440:seen? Teknisesti kyllä tiiän toimenpiteen, mutta noin niinko stressaus asteelta ;) Kauanko "pro" miehiltä menee aikaa kun vaihtaa suuttimet?
   
 13. J.koo

  J.koo Assault

  Kuinkas pitkään muuten ajelit sitä umpista tietä kaasu pohjassa?? Nii,sen tiedän varmasti että lynellä voi ajaa, ku kaks päivää sitte katoin kaverin kelkasta, että mitkä suuttimet on paikallaan ja 330 oli ja samat oli ollu koko viime talven!!

  Eihän siinä kyllä tarvi olla mikään kovin ihmeellinen pro ku ne jo n. 5 min vaihtaa...
   
 14. hemuli

  hemuli Well-Known Member

  Jeps. Mitkä kannentiivisteet ? Voipi olla ulkomaan kiitoossa ohkasemmat tiivisteet jolloin ei oktaanit riitä kotomaan pumppupensoissa.
   
 15. Solaris

  Solaris Well-Known Member

  Eilen alla oli 310 suuttimet kun käytiin eilen iinatissa ajamassa, just sopivat tonne 0 asteen keliiin
  593 astetta näytti olevan korkein lämpötila toisessa pytyssä.

  Ajohan on sellasta aika pumppaavaa kun crossiradalla ajetaan ... ettei varmaan reitille ole nuo parhaimmat..
   
 16. J.koo

  J.koo Assault

  Ukomaan kiitoohon on vaihettu palotilat, että käy kotimaan bensalle. Kannentiivisteet on kaikissa samat ku on o-renkaalla, mutta sylinterin ja lohkon välisiä tiivisteitä on sitte eri paksusia...
   
 17. Solaris

  Solaris Well-Known Member

  Moi,

  onko kokemuksia siitä kuinka paljon öljymerkin vaihto nostaisi lämpöjä koneessa, itsellä nyt erit seosöljyt 750 astetta pamahti mittariin.
  Aikaisemmin mennyt kyllä pikkusen yli 600 samoilla säädöillä...

  Pitää kyllä vielä tutkia miten voi nuin kovasti vaikuttaa...
   
 18. qwe

  qwe New Member

  Morjens! :)

  Olen tässä vähän miettiny, että jos ton motocrossin sijasta alkaa ajaan kelkkacrossia ja 440Rev ois tässä tarjolla, mutta kun olisi tarkoitus ajaa kuitenki myös reitillä ja joskus umpisellakin(?!?!). Reitillä varmasti menee kuin unelma, mutta miten sitten ummella? Niin ja kuinka usein näitä "nelinelikymppejä" pitää huoltaa?! Kuinka usein mäntiä vaihdetaan? jne.
   
 19. J.koo

  J.koo Assault

  Onko kukaan vaihtanu änkkää ton vakio möhkövaimentimen tilalle 440 reviin?? Jos on nii minkälaisia ootta laittanu?
   
 20. Toivanen.J

  Toivanen.J Active Member

  Itellä 440 lynexi sama motti periaattessa ku revissä männät pitäis vaihtaa noin 2500-3500km välein ja suuttimet kelien mukaan. Reitti käytössä pelaa ihan hyvin kunhan muistaa olla ajamatta kaasu pohjassa pitempiä matkoja ja pumppaa kaasulla hölläys vaiheessa suuttimet on muuten sit aina 10 numeroo isompi variaattorin puolella ja 2T öljystäkään ei kannata tinkiä. Tyhjäkäynnillä jos käyttää pitemmin ni se tietää tulpan menoa.
   

Suosittele tätä sivua