XC vuosimallien erot? (+muuta jorinaa XC malleista)

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä k21, 10/1/06.

 1. k21

  k21 Well-Known Member

  Moi,

  Harkitsen muutaman vuoden ikäisen 500cc Polariksen ostoa.
  Tuollainen XC näyttäisi olevan sopiva malli jos uusista katsotaan.
  Mutta mitä ovat sitten vanhempien mallien erot uudempiin.
  Eli voisiko joku kertoa lyhyesti näiden eroavaisuuksista ja hyvistä ja huonoista puolista?

  Kelkkapalstan haulla löytyi tällaiset mallit:
  Indy XC 500 X Edge (2002)
  Indy XC 500 X M-10 Edge (2002)
  Indy XC 500 (2003)
  Indy XC 500 SP X (2003)
  XC 500 SP (2004,2006)
  XC 500 SP Race (2005)

  Onko tuo Indy edes sama kelkka kuin nämä uudemmat XC:t?

  Noita löytyy sitten käytettynä vaihtelevasti nimettyinä...
  Onko noissa niin suuria eroja, että kannattaisi jotain tiettyä versiota metsästää...
  Yleiskunto lienee kuitenkin se tärkein asia (sopivan hinnan lisäksi ;) )

  PS. Joo, en kahlannut keskusteluja läpi. Pahoittelen jos olisi löytynyt jo vastaava keskustelu.
   
 2. jagged

  jagged Well-Known Member

  Re: XC vuosimallien erot?

  Ainaki m 10 on huonompi telasto ko edge. 04 ja 05 malleissa 03 x edgeen suurin ero on säädettävä penkki.
   
 3. machz

  machz Guest

  Re: XC vuosimallien erot?

  Tuosta m-10 haukkumisesta sen verran, että ajakaa ja säätäkää oikein se ja puhukaa sitten. Tuntuu tulleen yleinen tapa mollata, vaikkei asiasta tiedettäisi mitään. :eek:
  On meinaan helkutin hyvä alusta, kun ymmärtää säätää ja käyttötarkoituksen! Tosi on, ettei sellaisenaan kuin se pollen alla vakiona on, rossimiehiä puhuttele. Mutta jousen vaihdolla ja pikku säädöilla hyvä alusta myös ko. pollen alla!!!
  Väitän, että parhaimpia alustoja varsinkin Mountain- versioina! Ja on tosiaan kovassa huudossa after market- rakennetuissa peleissä jenkkilässä.
  Ja puhun kokemuksesta.( m-10 versioita Ski-Doon alla.)
   
 4. InDy

  InDy Polaris Rush

  Re: XC vuosimallien erot?

  Ei niitä Indy malleja minun käsittääkseni ole tuotu edes Suomeen, vaan Suomeen tuodut on niitä XC malleja. Sitä en tiedä mitä / onko mitään eroa niissä Indy malleissa...... Polarisman.comissa niitä näkyy olevan, tarrat on ainaki erinlaiset mutta nyky trendien mukaanhan ne poistetaan  ;D ::)

  2002 ja 2003 XC-malleissa ei taida paljon eroa olla.  2003 vuonna oli saatavana myös se X-malli (vahvennettu runko, x-väritys)

  2004 lähtien niissä on clicceri iskarit edessäkin, variaattori muuttu muistaakseni 2004 vuonna.

  Kyllä niiissä vuosien varrela on se perustekniikka pysynyt samana, pikkumuutoksia tehty sinne sun tänne.


  Siinäpä jotain, korjatkaa jos olen väärässä.
   
 5. jagged

  jagged Well-Known Member

  Re: XC vuosimallien erot?

  Joo anteeksi m10 yleistys, siitä saa varmasti hyvän. Eikö se linksin rcg oo saman suuntanen viritys. Mutta pekka peruskelekkailija ko lähtee ajelemmaan ni väittäsin omien kokemusten perusteella että vakiokunnossa edge on valmiimpi pekalle patikkoon ko m10, joka tuntuu olevan enemmän suunnattu veikko vaimonulukoiluttajalle.
   
 6. inoj

  inoj ei kelkkaa

  Re: XC vuosimallien erot?

  suurimmat erot Vm.-04 eteenpäin ovat aikaisempiin malleihin; sähköinen peruutus, säädettävä penkki ja "Lexus" takavalo.ainakaan -06 mallissa ei ole vakiona edessä eikä takana clikkeri iskaria(lisähintaan saa)
  -04 mallissa tulee Teamin variaattori(pakin takia )
   
 7. k21

  k21 Well-Known Member

  Re: XC vuosimallien erot?

  Kävin tuollaisen XC 500 SP Race (2005) mallin päällä tänään istuskelemassa ja ajoasentoa "hakemassa". Kyllähän se hyvältä tuntui, mutta rahapussin kannalta vaikuttaa vähän huonommalta jos tuollaiseen päätyisi :-\

  Kokeilin sitä penkin pituussäätöäkin. Taitaa olla niin ettei pätkäkelkan päälle ole kahdestaan mitään asiaa? Tai sitten pitää körötellä ihan kävelyvauhtia... Onkos kelkat lyhentyneet, kun muistelen että AC Prowlerilla joskus ajeltiin kaksi päälläkin siedettävästi ja eikös se ole kuitenkin samanlainen pätkä...?

  Millaiset on muuten tällaisen kamppeen huoltovälit? (Menee jo aiheen ohi, mutta menköön...)
   
 8. inoj

  inoj ei kelkkaa

  Itselläni on kyseinen uusi -06 mallinen xc 500 sp malli,sehän on käytännössä ihan sama peli kuin aikaisemmat Edge mallit.jos ostat liikkeestä kysy mitä maksaa lisää takapukin fox clicker iskari,kun siinä on vakiona fox ps3,jossa ei ole mitään säätöä(olen kuullut että 100eur lisähintaan saa clikkerin)
  -tässä mallissa on jo sähköpakki ja tuntuuhan tuo toimivan.kyllähän edge polle on ihan ajettava kelkka.
   
 9. inoj

  inoj ei kelkkaa

  xc 500 sp polariksen huoltovälit ohjekirjan mukaan ovat:

  -150 mailia
  -500 mailia
  -1000 mailia
  -2000 mailia
  -jne

  *jos ei ole käyttöohjekirjaa kannattaa soittaa otto brandille,sieltä ne ainakin minulle lähettivät suomenkielisen ohjekirjan.
   
 10. kop-O-nen

  kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

  Re: XC vuosimallien erot?

  Ennenvanhaan niitä sanottiin kaikkia Indyiksi, nykyään noita Indy malleja ei suomeen tuoda. XC sp.n ja Indyn välinen ero on iskarit, penkki ja telasto..
   
 11. Oulunpolle

  Oulunpolle Member

  Perhana mulla tuli jo toi 150 mailia täyteen pitääpä heti huomenissa ottaa puhelu myyjälle ja varata aikaa...muistelin että se oli 250mailia se eka huolto. Muuten olen kyllä ollut tyytyväinen kelkkaani, tankinkorkki on jotenki outu tuntuu ettei se mee kunnolla kierteille??? mutta kiinni kyllä just pysyy, samaten lexus valoihin oli mennyt sisälle kosteutta heti ekana ajopäivänä, liekkö aiheuttaa takuukäsittelyä? Ja paljonkos tyhjäkäyntikierrokset pitäs olla menee alle tonnin, säätöä vissiin siinäkin?
   
 12. Jooman

  Jooman PRO RMK 850 3” -19, Tundra 600 EFI ES -21

  Ilmaruuvia säätämällä saa tyhjäkäynnin kohillee. Mutta helpoin tapa on säätää vain tyhjäkäyntiä suuremalle. Kun koneella on ajettu 300-400 km niin enimmät rasvat ja öljyt ovat palaneet pakarista pois niin tyhjäkäyntiruuvia voi taas palautella alkuasentoon. 8)
   
 13. inoj

  inoj ei kelkkaa

  Tyhjäkäynti pitäisi olla 1500 +/- 200 r/min. tuntuu nuo polarikset vaan käyvän aika rikkaalla tyhjäkäyntiä,meinaa sammua jonkun ajan perästä.
  Taitaa tuo ketjukotelon alapultti tosiaan olevan huolenaihe kun jo eka huollossa aukaisevat kotelon ja kirivät pultin.
  -Maksoi muuten tuo eka huolto 73,50 eur.on siinä mutterin kiristykselle hintaa,mutta minkäs teet että takuu säilyy :-\
   
 14. 600SDi

  600SDi Well-Known Member

  Yhtä kallis tuo on ski-doollaki.
   
 15. Oulunpolle

  Oulunpolle Member

  No niin...hihnan vinkuminen kuulemma johtui katkenneesta säätöpultista, huoltaja luuli itseni ropeloineen sen poikki, mutta kun alusta asti vinkunut niin eihän se voi olla edes mahdollista, ja en tod. koskenut siihen koskaan, ketjukotelon öljyt vaihdettu myöskin, alusta rasvattu, takavalot kuulemma "on vaan semmosia" itse näin niissä selvän vian koska tiivistys näkyi olevan huono sivuilla...en tiiä mitä ne teki siihen enemmän koska siihen tuli ns. laajempi huolto pulitin koko lystistä 120e. Sitten olivat onnistuneet jäädyttämään kelkkani siihen etupihalle, no revittiin kolmisin se kuitenkin kyytiin. Himassa työntelin kelkan talliin ja hiustenkuivaajalla kaasareihin lämmintä ilmaa, johan röhähti heti polle tulille eli jäässä oli vaan. Kuului eräskin kirosana siinä välillä... no homma jatkuu ja takuu edelleen voimassa, seuraava huolto 800 mailia.

  Odottelen jos huomiseksi lauhtuisi kelit vähän vois lähtä kalimelle paistaan käyrää... :D
   
 16. kop-O-nen

  kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

  Musta tuntuu että osasyy siihen että sitä kosteutta pääsee sinne valojen sisään on se että lämmin jäähdytysneste menee ihan siitä valojen alta.. Mullakin aina jäässä/märkänä ne lasien kuvut sisäpuolelta..
   
 17. DOO

  DOO Well-Known Member

  :) Tää menee jo varmaan jankutuksen puolelle ... :mad: :mad: mutta se alapultti.!

  Vuosimallista riippumatta se on vielä se Pollen akilleen kantapää ja pelkkä kiriminen ei riitä. Uudet prikat, 10 mm pultti , tai 8 mm , mutta lujempi laatu ja reilusti kierreliimaa. Se katkeaminen on aina paska juttu, vaikka se menisi takuuseen.

  Liimattu on ja ei oo vielä mulla katkennut 8), mutta monta on nähty ja hinattu.

  DOO
   
 18. Jooman

  Jooman PRO RMK 850 3” -19, Tundra 600 EFI ES -21

  Siitä pultista vielä... :)
  Sitä ei missään nimessä saa kiriä liian tiukkaan. Alkuperänen prikka on ns. jännitetty prikka ja tuo jännitys pilataan liialla pultin kirimisellä. Pulttihan menee yleensä poikki siitä syystä, että se on kiritty liian tiukkaan. Olen itse yleensä ottanut ensihuollossa pultin pois pannut lukko liimaa ja kirityt sen jälkeen sen "aika" tiukkaan. Mutta missään nimessä en hampaat irvessä. ;)
  Ps: kertaakaan ei ole mennyt vielä poikki eikä löysännyt, mutta paras koputtaa puuta... 8)
   
 19. jkomu

  jkomu GL360S

  tarkoitus olisi ostaa alle 10 vuotta vanha kelkka ja vaihtoehtoina on ollut polaris xc 500 ->99 ja polaris xcr 600 -> 98.
  tuo xc 500 enemmän houkuttelee puoleensa ja kysymys olisi tälläinen: mitä eroa on polaris xc 500 vuosimalleilla 1999 ja 2000. onko kone esim. eri? tosta 2000-vuoden sp-mallistahan lähtee ilmeisesti 104 hp.?
   
 20. janppa

  janppa Guest

  Tuossa 2000-mallisessa on VESit, josta lisätehoa. 99:ssä on kyllä paikat niille, mutta itse pakoaukonsäätimet puuttuvat.
  99 SP ja 00 SP ovat käytännössä muuten samanlaisia tekniikaltaan, esim. alustaltaan, väritys toki eri.
  Penkit noissa on myös erilaiset, 99 SP:ssä kohtalaisen pehmeä ja 2000 luultavasti enenpi myöhempien Edgejen tapainen se istuin.

  Sitten taas noissa "tavallisissa" XC malleissa, eli ei SP, ei taida olla eroa laisinkaan 99-00, mutta tästä en ihan takuuseen mene.

  Edittiä: http://www.polarisman.com/ ja http://www.polarisfiles.com/forum/index.php?act=home
  Noista linkeistä löytyy speksit.
   

Suosittele tätä sivua