Rev 440 X -03/04/05/06/07

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä J.koo, 23/12/05.

 1. ramptramp

  ramptramp fyyrförtti revi

  Hyvä tietää, niin kuin tuossa jo aikaisemminkin kyselin niin minkä kokoinen tankki tuossa pelissä on ja onko -05 etuiskareiden lisäsäiliöt konehuoneessa.
   
 2. Firecat 500

  Firecat 500 Well-Known Member

  Lisäsäiliöt on konehuoneen puolella(mikäli on alkuperäiset iskarit) ja vakionahan tossa on 20L tankki, mutta mukana pitäis tulla myös 40L tankki, kun uutena ostaa. Tosin riippuen mitä edellinen omistaja on tehny isolle tankille. :)
   
 3. Solaris

  Solaris Well-Known Member

  ei ole minun mutta kaverin peli , se oli melkein ajamaton peli ja hyvillä hiluilla..

  mun oli vähän enemmän saanut kenkää ;D
  Itsekkin ajoin 320 ja 340 suuttimilla koko talven, joskus kun innoistui niin 290 tungin sisään kun halutti revittää reilummin ;-) huomioikaa että oli noi lämpömittarit käytössä.
  Ja jäällä eikä reitilläkään tarvinnut vetää kauheeta vauhtia kun radalla sai ajaa mitä ehti.
  2 tulppaa paloi kelkasta ja molemmat viime talvena karvian kisoissa, siellä kai ilma vähän "pahempaa" ;D sorry MER:in pojat ..
  jos ei ole vaihdettu ketjua niin kannattaa vaihtaa se.
   
 4. ramptramp

  ramptramp fyyrförtti revi

  Oletteko usein vaihtanu mäntiä tuohon koneeseen. Oma ajoni taitaa olla kaukana kisamiesten ajosta, lähempänä reittiajoa.
   
 5. Firecat 500

  Firecat 500 Well-Known Member

  Toi mäntien tiheä vaihtotarvehan kisakelkoissa johtuu siitä, että ovat tarkkoja koneita ja että noissa käytetään monesti pieniä suuttimia(kisoissa), joten mäntä saattaa käydä monesti nakutuksen rajamailla, eli joutuu koville. Ja lisäksi nuo ovat kierroskoneita, joten mäntä kuluu enemmän. Ite vaihdoin just, 2500km ajettu(varmuuden vuoksi kun kisaa ajetaan). Jos noilla suuttimilla ei leiki, eli pysyy kokoajan rikkaalla, ja käyttää konetta oikein niin sellasesta 2500km ajosta selvii esim pelkästään männänrenkaat vaihtamalla. Mut kyllä ne kannattaa siellä 4000km tietämillä vähintään vaihtaa. :) En mitannu omasta paljon männät oli kulunu, mutta täytyy tässä joskus mitata.
   
 6. ramptramp

  ramptramp fyyrförtti revi

  No tulipahan ostettua sitten tuollaine -05 omaan talliin. En hoksannut ostotilanteessa kysyä, jotenn ajattelin kysyä täältä elikkä kun kelkassa on primeri niin käytetäänkö sitä vain ennen käynnistystä ryyppynä vai vedelläänkö sitä kesken ajon lisävoitelun saamiseksi ja kuinka usein.Ja kun kelkassa on virtanappi, jossa on kolme eri säätökohtaa niin miten ne eroavat toisistaan. Saako tuulilasihärpäkettä mitenkään irti särkemättä kiinnikenastoja. Kokeneemmat neuvokaa!!! Kiitokset etukäteen.
   
 7. M.H.

  M.H. 800 indyR

  Eikös se tuulilasi ole sellanen ns. ''pop off'' lasi joka lähtee repimällä pois. :)
   
 8. Fanatic

  Fanatic Well-Known Member

  Kyllä primeri revissä on ihan kylmäkäynnistykseen. Sillä pumpataa pentsiiniä koneelle. Kannattaapi kokeillä mikä on omalle pelille sopivin määrä. yleensä n. 3 kertaa ja sitten nykäsy narusta. Vähän joutuu myös pumppailemaan lämmityskäytön aikana, kun kone veinaa sammua. Ompahan tuota joskus tullu primeriä varuks pumppailtua jollain pitkällä järvenselällä tai tiepohjalla, jotta saa kone "lisäjäähdytystä"
  Laakereille löytyy säiliö konehuoneesta ja siihen pitää laittaa 2-t öljyä.

  Toivottavasti ymmärsit mitä olet ostanut, kun noin perusjuttuja kyselet. 440 on hieno laite mutta vaatii vähän enemmän kuin joku perus kuussatku.
   
 9. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Katko heti samantien ne johot siittä napista. On sen verta herkkäliikkeinen namiskuukkeli, että takuulla vahingossa lyöt siihen kätes jossain rampin nokalla. Kisahommisa tuo on kait pakollinen, mutta siviilisä se sammuu hätäristäki.

  Lasi pittää ruuvata irti.
   
 10. ramptramp

  ramptramp fyyrförtti revi

  Selvä. Muistelin vain lukeneeni oliko iq 440- topicissa sellaista että primeriä tulisi pumpata ajonkin aikana, joten ajattelin varmistaa. Muut asiat onkin sitten hallussa. Kiitos vastauksesta.
   
 11. ramptramp

  ramptramp fyyrförtti revi

  Pitää katsoa jos napista on riesaa niin saattaisihan ne johdot katkoa. Muovihärpäkeet tuntuivat ensin monimutkaisilta, mutta kun perehdyin niihin niin eivät ne niin monimutkaiset olleetkaan. :)
   
 12. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Ne primerin pumppaamiset on noita Polariksen 440 -miesten hommia.
   
 13. Joke-

  Joke- Well-Known Member

  Ei kannata primeriä pumppailla missään järven selillä. Jäähtyy kone liikaa ja napsahtaa kiinni!
   
 14. Firecat 500

  Firecat 500 Well-Known Member

  Eikait se sitä nyt niinpaljoa jäähdytä, että kiinni leikkais.
   
 15. Joke-

  Joke- Well-Known Member

  Kyllä niitä on tapahtunut. pitkien jääpätkien jälkeen rantaan tullessa...
   
 16. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  no se ei taas johu tuosta se kiinnileikkaaminen.
   
 17. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Voi se olla kuule kylmäleikkaus, kone kuumana ja siihen muutama tujaus Priimeriä, jolloinka lämpötilaero mosan sisällä muuttuu ratikaalisti ja son NAPS-kiinni...
   
 18. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  ja taas kun veivataan pitkän matkaa tasakaasulla jäätäpitkin ja sit löysätään kaasu kun mennään rannalle ja sen jälkeen mokkula menee juntturaan niin syynä ei taida olla primerin pumppailu. Vaan seoksien laihalle meno ja siitä johtuva lämpöjen nousu. Mahdollisesti primerillä tuommosen kiinnileikkautumisen voisi estääkkin.
   
 19. maroach

  maroach RMK800 '14

  Nyt '06:sen hommattua kun on tullut tuota DooTalkkia lueskeltua, niin pari kiperää kysymystä reittikäyttöä ajatellen.

  Täällä kaikki suosittelevat öljyseokseksi 4% (25:1). DooTalkissa yleisin suositus taas on 40:1 reittikäyttöön. ??? Aika iso ero!

  Pitäisikö Pre Heat nappi ottaa reittikäytössä pois? Eli DooTalkin mukaan sytytyskäyrät:
  Nappi irti: Normibensalle
  Nappi paikoillaan: Kisabensalle
  Nappi pohjassa: Pre Heat

  Entäs sitten kannet? Onko suomeen tuotujen kannet samat kuin jenkkien low compit?

  Sitten vielä kaasarin säädöistä reittikäyttöön. Neulat kuulemma kannattaisi vaihtaa joko "trail"-neuloihin tai '03 neuloihin.

  Onko jollain kokemusta näistä tai muuten vain kommentteja?
  On tässä vielä muutakin mielen päällä, mutta aloitetaan nyt näillä. ;D
   
 20. Firecat 500

  Firecat 500 Well-Known Member

  Ei siitä starttinapista tarvi välittää. käännät sen vaan sinne tangon alle ja annaa olla siellä. Ei noita jenkkiien hopinöitä kannata kuunnella. 4% seos on paras. Kansista en osaa sanoa. ainakin ennen oli kahdet kannet, mutta nyt taitaa olla vaan yhet, ehkä.
   

Suosittele tätä sivua